Hírek

JÁRVÁNYÜGYI ELŐÍRÁSOK AZ ARËNA TÖRÖKBÁLINT TERÜLETÉN TARTANDÓ NYÁRI TÁBOROK SZERVEZŐI ÉS RÉSZTVEVŐI SZÁMÁRA

Kedves Szülők, érdeklődők!

 

Az ARËNA Törökbálint létesítménye felkészült arra, hogy a minket otthonául választó táborba érkező gyermekeket fogadja. A járványügyi – és saját magunkkal szemben egyébként is támasztott - előírásoknak megfelelően már a kéthónapos kényszerpihenőnk utáni nyitást megelőzően is alapos fertőtlenítésen és nagytakarításon esett át létesítményünk, melyet a nyári táborszezon megkezdése előtt megismétlünk. Fertőtlenítési folyamataink pályáinkat, termeinket, kiszolgáló egységeinket, pihenő övezetünket, büfénket, recepciónkat, légterünket is érintették és érintik azóta is folyamatosan.

Fentieknek megfelelően a kormány által 2020. május 14-én kihirdetett rendelet értelmében az ARËNA Törökbálint a napközis táborok fogadására alkalmas.*

A táborok megtartásának azonban feltétele a táborszervezők felelős magatartása is, és a velük szemben - létesítményünk és kormányrendeletek által - támasztott követelmények betartása, illetve betartatása. Az említett követelményeket valamennyi táborszervezőnk részére eljuttatjuk, és az alábbiakban is ismertetünk. A táborszervezők kötelesek ezen előírásokat megismertetni a táborukba jelentkező gyermekekkel és Szüleikkel.

JÁRVÁNYÜGYI ELŐÍRÁSOK AZ ARËNA TÖRÖKBÁLINT TERÜLETÉN TARTANDÓ NYÁRI TÁBOROK SZERVEZŐI ÉS RÉSZTVEVŐI SZÁMÁRA

1.  TARTÓZKODÁS AZ ARËNA TERÜLETÉN

 

·        A Szülők/Kísérők csak a gyermek érkezésekor és távozásakor tartózkodhatnak az ARËNA területén.

·        A gyermek átadásán és átvételén kívül hosszabb idejű ott tartózkodásra a tábor első napján történő regisztrációkor, megnyitókor, illetve táborzáró ceremónia idején kerülhet sor.

·        Az ARËNÁBA a gyerekek a tábor kezdete előtt legkorábban 20 perccel érkezhetnek meg, és a tábornap vége után legfeljebb 30 perccel az ARËNA területét el kell hagyniuk.

·        Az ARËNA nyitva tartása a koronavírus járvány ideje alatt megváltozott! Létesítményünk a hét minden napján reggel 8:00-tól este 20:00-ig tart nyitva! 8:00 óra előtt nem áll módunkban táborozó gyerekeket fogadni!

 

2.  FERTŐTLENÍTÉSRE, HIGIÉNIÁRA, JÁRVÁNYÜGYI VÉDEKEZÉSRE VONATKOZÓ ELŐÍRÁSOK


·        A táborvezetőnek kötelessége kézfertőtlenítő folyadékról gondoskodni a turnus teljes időtartama alatt, mellyel a táborba érkező gyerekeknek minden reggel érkezés után azonnal le kell fertőtlenítenie a kezét.

·        A fertőtlenítést és alapos kézmosást a nap folyamán ajánlott a gyermekekkel többször is ismételtetni.

·        A földszinten található mosdókat a gyerekek, edzők, táborvezetők, szülők/kísérők használhatják. A mosdókban leírással ellátott, fokozott fertőtlenítő hatású kézmosókat helyeztünk ki.

 

·        A tábor első napján történő regisztráció esetén kérjük a szülőket/kísérőket, hogy maszkban érkezzenek a táborvezetőkhöz.

·        A regisztráció/megnyitó/záróünnepség során az ajánlott 1,5 méteres védőtávolság megtartása kötelező.

·        Amennyiben az ARËNA területén egyidejűleg több tábor zajlik, valamennyi tábor regisztrációja egymástól jól elkülönítve történik.

·        Az egy időben a létesítményünkben tartózkodó különböző táborok résztvevői minden nap az ARËNA által előre meghatározott, egymástól jól elkülönített területeken kötelesek lepakolni és holmijaikat tárolni.  A táboroknak kijelölt területeket a napi zárás után alaposan takarítjuk, fertőtlenítjük.

·        Az ARËNA Büféjében történő vásárlás esetén a szülőknek/kísérőknek a védőmaszk használata és sorban állás esetén a 1,5 méteres védőtávolság betartása kötelező.

·        Az öltözők és zuhanyzók jelenleg zárva vannak, esetleges újra nyitásuk esetén is az ARËNA Vendégeinek vannak fenntartva, azokat a táborokba érkező gyerekek részére nem tudjuk biztosítani. Ezért amennyiben megoldható, a gyermekek edzésfelszerelésben érkezzenek, az esetleges átöltözést a tábor idejére kijelölt lerakodó területükön, egymástól minimum 1,5 méter távolságra tegyék meg.

·        Az edzések során a játékosok és/vagy edzők közötti közvetlen testi kontaktus lehetőség szerint kerülendő!

·        Az edzéshez/foglalkozásokhoz használt eszközöket az edzők/táborvezetők kötelesek minden edzés/foglalkozás után fertőtleníteni.

·        Az étkezés(ek)hez az ARËNA mosható evőeszközöket, edényeket továbbá mosogatási lehetőséget nem tud biztosítani, a táborvezetőnek kell eldobható evőeszközökről, terítékről gondoskodnia.

·        Az étkezések után a táborvezető az étkezéshez használt asztalokat, székeket köteles fertőtleníteni. A fertőtlenítéshez fertőtlenítőszert az ARËNA biztosít. Az ételmaradékok és szemetek összegyűjtéséről a táborvezető köteles gondoskodni.

 

3.  RÉSZVÉTEL A TÁBORBAN – CSAK SAJÁT FELELŐSSÉGRE

 

·        A táborvezető köteles valamennyi résztvevő gyermektől annak szülője/gondviselője által aláírt Felelősségvállalási Nyilatkozatot kérni, és a tábor teljes ideje alatt azt magánál tartani. A Felelősségvállalási Nyilatkozatban a szülő/gondviselő elismeri, hogy gyermeke az ő saját, teljeskörű felelősségvállalása mellett vesz részt a táborszervező által, az ARËNA Törökbálintban megrendezett táborban.

·        A Felelősségvállalási Nyilatkozat mellett a táborvezető köteles minden résztvevőtől a gyermek egészségi állapotára vonatkozó, a tanuló ifjúság üdülésének és táborozásának egészségügyi feltételeiről szóló 12/1991. (V. 18.) NM rendeletben előírt Szülői Nyilatkozatot is átvenni a tábor első reggelén történő regisztrációkor/érkezéskor. A táborba egyetlen gyermek sem érkezhet bármilyen betegségre utaló tünettel. Ellenkező esetben a táborvezető mellett az ARËNA Törökbálint dolgozóinak is jogában áll megtagadni a gyermek létesítményünkbe történő beengedését.

·        Az egészségügyi állapotra vonatkozó előírás a táborban dolgozókra is érvényes. Egyetlen táborvezető/táborszervező/edző/dolgozó/segítő személyzet sem érkezhet bármilyen betegségre utaló tünettel. Ellenkező esetben a táborvezető mellett az ARËNA Törökbálint dolgozóinak is jogában áll megtagadni a dolgozó létesítményünkbe történő beengedését.

 

Fenti előírásokkal szeretnénk elősegíteni a kijárási korlátozások feloldása után is érvényben maradt, kormányrendeletekben is szabályozott védelmi intézkedések betartását, hogy ily módon biztosíthassuk mind a – táborokon kívül – hozzánk érkező saját Vendégeink és családjaik, mind a táborokba érkező gyermekek, felnőttek és családjaik, mind pedig Kollégáink és családjaik védelmét.

A megváltozott egészségügyi körülményekre való tekintettel alkotott szabályzatunk a járványügyi helyzet alakulásának függvényében, illetve az aktuális (akár szigorodó, akár enyhülő) kormányrendeletek függvényében változhatnak. Amennyiben bármelyik pontban változás következik be, vagy új szabály meghozatalára van szükség, az ARËNA vezetősége értesíti a táborvezetőt, aki az információkat köteles a jelentkezők felé továbbítani.  

Az ARËNA Törökbálint által hozott fenti intézkedések a Nemzeti Népegészségügyi Központ által 2020. május 20-án kiadott „Tájékoztatás a táboroztatás során betartandó járványügyi megelőző szabályokról” rendelettel összhangban áll. Nevezett rendelet teljes egészében megtalálható az NNK honlapján.**


Kérjük a táborszervezők és a jelentkezők megértését és segítő közreműködését!


Köszönettel:

Az ARËNA Törökbálint vezetősége

 

Kelt: Törökbálint, 2020. május 20.


2022.08.22.

Kedves Pingpongosaink! 

Az edzések Törökbálinton szeptember 12.-től,  Budakeszin szeptember 5.- től kezdődnek a "Helyszínek" menüpont alatt megadott időpontokban !  


2020.08.31.

Az edzések Törökbálinton és Budakeszin is szeptember 7.- től kezdődnek a megadott időpontokban ! 


2020.09.14.

Szeretnénk felhívni minden érdeklődő figyelmét, hogy az országos járványügyi intézkedések következtében a budakeszi helyszínen az edzések bizonytalan ideig szünetelnek! 

Ezen időszak alatt lehetőség van a törökbálinti foglalkozásokhoz csatlakozni.